Zagt & Van Elk Consultancy ondersteunt bedrijven die cosmetische producten op de Europese markt brengen.

Als klant krijgt u praktische en toekomstgerichte oplossingen aangereikt. Die zijn wettelijk correct, voor u op maat gemaakt, gedegen technisch onderbouwd en het meest kosteneffectief. 

Onze inzet maakt u wijzer en onafhankelijker. U kunt zelfstandig verder bouwen aan uw onderneming.

  • Altijd juridisch up-to-date

  • Gedegen technische onderbouwing van uw formulering en product

  • Producten correct én aantrekkelijk op de markt

  • Altijd de meest kosteneffectieve oplossing

Iris Freie is industrieapotheker. Ze is in 1995 aan de Universiteit van Groningen afgestudeerd.

Iris heeft meer dan 19 jaar ervaring in productontwikkeling en registraties binnen de farmaceutische, medische hulpmiddelen en cosmetica-industrie. Ze is 6 jaar bij VSM geneesmiddelen bv, de grootste producent van natuurlijke geneesmiddelen in Nederland, werkzaam geweest, als registratiemedewerker en hoofd R&D.

Haar expertises liggen op het gebied van:

• Het opzetten en begeleiden van het gehele productontwikkelingstraject

• Ontwikkeling en validatie van analytische methoden

• Houdbaarheidsonderzoek

• Opstellen van procedures & specificaties

Haar specialiteit ligt op het gebied van borderline producten: de producten waarvan niet duidelijk is welke wettelijke status ze hebben.

Mede-eigenaar Ir Ameing Liao-Tang is Levensmiddelentechnoloog. Ze is in 2002 afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Ameing heeft 10 jaar bij verschillende cosmetica producenten gewerkt, waaronder Unilever, Sara Lee en Colgate-Palmolive. Ze was onder andere werkzaam als productontwikkelaar en heeft in die jaren veel producten ontwikkeld en projecten begeleid van concept fase tot en met de eerste producties. Ze heeft een brede kennis van grondstoffen en hun toepasbaarheid in cosmetica, wettelijke etiketteringsvereisten (waaronder claims), het maken van veiligheidsbeoordelingen, het uitvoeren van houdbaarheidsonderzoek en het opstellen van specificaties en productie processen.

Adri Broekman is opgeleid als analytisch chemicus, gespecialiseerd in het onderzoek van zware metalen. Hij heeft 12 jaar in diverse functies bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gewerkt. Daarna werkte hij 12 jaar bij Sara Lee Household & Body Care als afdelingshoofd en teamlid van het R&D Management, waar hij verantwoordelijk was voor een scala aan R&D verwante taken, zoals: analytische chemie, microbiologie, documentatie, claims support, opschaling, product veiligheidsonderzoek, GMP en ICT.

Van 2006 tot en met 2020 was hij betrokken bij Zagt & van Elk Consultancy als consultant en heeft veel ervaring opgedaan in veiligheidsonderzoek voor een grote diversiteit aan producten en toepassingen binnen de cosmetica. Daarnaast is hij zeer ervaren in het opzetten van administratieve systemen voor het beheer en bewerken van productgegevens en het genereren van rapportages. De door onze consultants gebruikte software PISA (product information safety assessment) is door hem gebouwd en werd voortdurend aangepast en uitgebouwd. Binnenkort wordt dit systeem geconverteerd naar een commercieel pakket.

In de afgelopen jaren heeft hij heel wat bedrijven ondersteund bij het voldoen aan de wettelijke eisen (PIF, Labelling, GMP) en bij door de NVWA uitgevoerde inspecties.

Vanaf 2021 zal hij nog maar voor een zeer beperkt aantal klanten werken.